VELKOMMEN TIL HORSEMOSEN
New Forest- og Shetlandsponyer, frilandsgrise og får

1967 - 2017

 

 

 

 

 

 

*********************************************

               Nyheder 2006 og tidligere  Nyheder 2007  Nyheder 2008  Nyheder 2009   Nyheder 2010   Nyheder 2011    Nyheder 2012   Nyheder 2013    

Nyheder 2014    Nyheder 2015   Nyheder 2016    Nyheder 2017   Nyheder 2018    Nyheder 2019   Nyheder 2020

NEW FOREST BROCHURE

*********************************************

Vores Gamle danske hønsehund Hera har fået sin egen side:

Hera

*********************************************

Vi glæder os til at berette nyt fra Horsemosen.

 

NYHEDER 2021

I dag fandt vi billeder af vores ejendom fra før vi købte den i 1973. Der er sket rigtig meget fra 1973 og til i dag.

    

 

Billeder fra 1948 - 1982 fundet på Danmark set fra luften.

4. november

blev de 2 nye grise delvis lukket ud i friheden. Om et par dage får de hele indhegningen.

3. november

kom de 1 års hingsteplage H. Phillip F og H. Sct. Hans hjem efter 3 måneders ophold hos Maj-Britt Carter i Sparkær, hvor de har været selskabsponyer, men også har været meget i hænder, hvilket var tydeligt at mærke!

21. oktober

I dag kom der så 2 afløsere. Der vil gå adskillige måneder, inden de når slagtevægt.

24. oktober

sagde vi farvel til 2 grise, der er kørt til Det Lille Slagteri i Farsø. Nu ser vi frem til at hente stege og fars af disse langsomt voksende grise, der har tilbragt hele deres liv på friland.

21. oktober

fejrede vi Bedstemors 93 års fødselsdag. Allerede fra formiddagen kom to naboer til kaffe og om eftermiddagen kom familien.

  

20. oktober

kom Sophienhofs Mackay til Maj-Britt Carter, hvor Julie Kjærulff skal ride ham.

16. oktober

havde vi alle 8 følhopper på stald for at få chippet føllene. Det tog de stille og roligt og kom efterfølgende på græs igen med deres mødre.

 

14. oktober

er der lagt afstamning af årets føl på hjemmesiden. Der kommer snart billeder på.

13. oktober

fik vi en mail fra Jørgen Finderup, der fortalte, at Hestens Værns præmie for "sundeste og gladeste pony" ved 1 dags materialprøven 18. september var tildelt H. Bunny McGrath. Stor tak til Hestens Værn!

27. september

mistede vi endnu en af vores hestevenner. Arne Henriksen, Enden Ponnistall i Norge er død. Arne blev 83 år. Bjørg og Arne har købte for mange år siden New Forest hingsten Horsemosens Havana af os. Arne var en fremtrædende kusk, der repræsenterede Norge ved bl.a. VM. Arne var også en meget benyttet instruktør i hestevognskørsel.

Arne har takket af for sidste gang

 

18. september

Avlsforeningen for New Forest ponyer i Danmark deltog i den fælles 1-dages materialprøve, som i år var tilrettelagt af Knabstrupperforeningen og godkendt af Landsudvalget for heste. Foreningen var repræsenteret af 3 hopper og 1 vallak, der alle bestod prøven med flotte resultater. Elmholts Huberta fra Albertine Davelaar, Brønshøjs Califf M fra Asge Nilsson, Horsemosens Bunny McGrath og H. Ginger fra Horsemosen. De 3 sidstnævnte blev alle redet af Asge. Det gav arrangørerne lidt af en udfordring, men med stor hjælp af Asges team Monica og Johannes og Rytteriet lykkedes det fint. Bedste resultat opnåede Bunny med 839,50 points tæt fulgt af Ginger med 828,75. Traditionen tro blev der sluttet af med kaffe og kage for deltagere, medhjælpere og andre fra foreningen. Stor tak til alle på dagen og det store forarbejde i Risby.

Vi synes det er vigtigt at vise, at ponyerne ikke kun kan klare sig godt ved kåringer og andre udstillinger, men også kan bruges. Ved materialprøven er ponyerne først til dyrlægekontrol, derefter gangartsprøve under egen og fremmedrytter, så løsspringning og spring under egen rytter. Dagen slutter så med udholdenhedsprøve i skridt 500 meter, trav 2500 meter og galop 1000 meter. Drægtige hopper er undtaget for galop. Ponyen skal opnå 700 points for at bestå prøven.

  

Bunny og Ginger med dommer Lorenz Linnet

 

    

Bunny og Ginger med Asge

  

Califf med Asge og afslutningskaffe

11. september

var jeg til Inger Wiuff bisættelse. Inger døde i januar med pga. coronaen blev bisættelsen først holdt nu, hvor man igen kunne samles. En smuk højtidelighed først i Korskirken i Vallekilde, jordfæstelse på Fjordlund og efterfølgende mindesammenkomst hos Søren Wiuff på Brogård i Gislinge. Derfra gik turen til min kusine Inge i Holbæk og overnatning hos Trine i Kisserup. Søndag fortsattes med hestetraileren til Risby og frokost hos Asge på Østerbro, hvor jeg så hans og Johannes nye lejlighed. Derfra atter til Fyn med opsamling af Bedstemor hos Nanna, der fredag aften havde lavet en flot middag med østers og dampet fisk

25. august

fik vi de sidste små baller halm fra Søren Hedegaard, så godt 1300 velbjergede baller er i hus. Atter med stor hjælp fra Rytteriet og Axel.

15. august

stod den på sortering af får og lam. Sigrid og Martin kom fra Fyn. Signe fra Hvidbjerg og Rytteriet fra Stoholm. Så der var mange hænder til at løse opgaven. Alle vædderlam blev taget fra og mødrene sat på halm og vand for at standse mælkeproduktionen. Sigrid og Martin tømte også lige en hesteboks, inden det igen gik mod Fyn. Tak til jer alle for hjælpen!

7. og 8. august

Avlsforeningen for New Forest Ponyer i Danmark fejrede i weekenden det udsatte 60 års jubilæum på Dyrskuepladsen i Odense. Her havde bestyrelsen og en lang række frivillige hjælpere fået stablet et flot arrangement på benene. Et arrangement, der stort set forløb i solskin og tørvejr.

Horsemosen deltog med 7 ponyer og dertil kom nogle af vores tidligere ponyer, som havde fået nye ejere. Men for at alt det kunne lykkes, var vi heldige at få hjælp både til træning og selve jubilæet af "gamle ponypiger" Charlotte og Karina. Endvidere af Louise, Berit og Christina. Dertil Asge, Johannes, Monica, Sigrid og Nicoline. Også tak til Rytteriet fra Stoholm, som selv havde ponyer med, men som altid er parate til at give en hånd med. Også tak til Julie, der påtog sig opgaven med at passe Horsemosen i vores fravær. Tusind tak til jer alle!

På grund af coronapandemien blev hoppe- og vallakkåringen i 2020 afviklet på 3 kåringspladser mod normalt én. Det bevirkede, at der i stedet for Årets hoppe og vallak 2020 kun blev udpeget kåringspladsens bedste, som så blev inviteret til at deltage i 2021 for at konkurrere om titlen Årets hoppe/vallak 2020. Titlen som Årets hoppe 2020 gik til Horsemosens Bunny McGrath NFSR 2414 e. Sophienhofs Mackay NNF 0289 og Horsemosens May Dream NFSR 2157 og Årets vallak 2020 blev Brønshøjs Califf M NFVBR 77 e. Horsemosens Cayenne C NFHR 147 og Glenwood Maple Hill NFGR 2193

Foto Anja Broberg

Ved New Forest jubilæet havde vi også tilmeldt den 6 årige hoppe Horsemosens Ginger til kåring. Ginger er e. Sophienhofs Mackay NNF 0289 og Horsemosens Chili NFS 1980 e. Horsemosens Charlie Brown NFH-E 70 og gik nummer 3 af 8 og blev kåret i 1. klasse med bronzemedalje. Ginger blev flot fremvist af Asge.

Foto Anja Broberg

Søndag formiddag stillede vi afkomssamling efter hingsten Sophienhofs Mackay NNF 0289. I samlingen deltog:

Horsemosens Bunny McGrath, NFSR 2414 rød hoppe født 21-05-2016

Glenwood Angela NFB 2415 rød hoppe født 08-05-2016

Horsemosens Masala NFVB 74 brun vallak født 20-05-2016

Horsemosens Ginger NFB 2440 brun hoppe født 25-05-2015

Horsemosens Mango NFR 2381 brun hoppe født 03-05-2014

Horsemosens Malcolm NFVB 80 brun vallak født 16-05-2018

Samlingen fik beskrivelsen: En samling kvalitetsponyer bestående af 4 hopper og 2 vallakker, 2 røde, 4 brune. Overvejende af god type, et par af særdeles god ponytype. Overvejende typisk af hoved. Enkelte kønne hoveder. Alle med god halslængde, men lidt kort nakke. Alle med velfungerende skulder og muskuløs overlinje og bagpart. Alle med føre og velstillede lemmer med god ledmarkering. Overvejende ret god skridt, enkelte med god skridt. Alle med god trav og afskub, enkelte med særdeles god trav. Alle med velafbalanceret ret galop. Samlingen fremstår harmonisk med ensartede ponyer fremvist i særdeles god udstillingsform.

Samlingen er tildelt 1. klasse 1. grad 23 points og sølvmedalje.

 

 

 

60 års jubilæet bød på meget andet end kåring. Lørdag var der eksteriørklasser, som Pernille Sandø dømte. Følhopperne var de første i ringen og her stod Horsemosens May Dream først med 43 points efterfulgt af H. Mango med 40 points. Senere fulgte klassen for 4-8 års hopper, hvor May Dream datteren Bunny McGrath stod på fløjen.

 

 

 

May Dream fremvist af Christina, Mango af Louise og Bunny af Sigrid

 

Eksteriørklasserne fortsatte lørdag eftermiddag, hvor Martin Bloch havde afløst Pernille S. som dommer. Her startedes med en enkelt hingst efterfulgt af veteraner 17+. Her stod 18 årige Glenwood Michelle på fløjen. Efter en klasse for 2-3 års hopper fulgte klasser for hoppe- og hingsteføl. Hoppeføllet H. Cherry gik forrest med 41 points efterfulgt af Mormors Darling ligeledes 41 points. Darling fik et wildcard til søndagens finale. Hingsteføllet H. James Herriot fik 43 points og vandt klassen. I forbindelse med præmieoverrækkelsen fik foreningens nok ældste avler 92+ Mormor (Bedstemor) et par ord med på vejen af Martin, som også overrakte Mormor en lørdagsgave, en flot russisk porcelæns hest.

 

 

Glenwood Michelle fremvist af hendes rytte Julie K.

 

 

 

 

 

 

H. Cherry fremvist af Charlotte, Mormors Darling af Karina og James Herriot af Berit. Martin holder tale for Bedstemor

 

Søndag var der blandt andet finale med vinderne i fra lørdagens eksteriørklasser. Her var dommerne Iben Tjelum, Lene Thaulow og Christina Rasmussen, som ikke havde dømt eksteriørklasserne lørdag. Der var åben votering. Hver dommer skulle give 3 karakterer for type, kropsbygning og bevægelse på en til 10, så deltagerne kunne maksimalt få 90 points.

Vinder blev Horsemosens May Dream med 86 points. Derefter fulgte hendes hingsteføl H. James Herriot e. Glenwood Mastermind med 83 points tæt fulgt af vallakken H. Mr. Swing King med 82 points på tredjepladsen.

 

 

 

  

 

 

 

                                                                                                       

26. juli

Tredje gang er lykkens gang. Det gælder dog ikke for hingsteplagen H. Andrew, der i dag for tredje gang havde fået kvæstet sit bagben. Første gang i oktober 2019, anden gang i november 20 og nu igen i dag. Knoglen var igen blottet, men senerne var heldigvis intakte. Første gang hængte han fast i hegnet, men de næste 2 gange, har vi ingen idé om, hvordan det sker.

25. juli

tog vi afsked med Johannes, som har været her i godt 14 dage og hjulpet os med alverdens ting, som krævede et par ekstra hænder. Nedskæring af læhegn, opsamling af grene på flere marker, opsætning af elhegn, bærplukning og saftfremstilling sammen med bedstemor for blot at nævne nogle få ting. Og ikke at forglemme pasning i weekenden, så vi kunne komme til ølsmagning på Fyn. Stor tak til Johannes.

17. og 18. juli

var vi inviteret til ølsmagning mv. hos Sigrid og Martin. Vi var så heldige, at vores nabo Gert også var inviteret og han lagde bil til og var chauffør på turen. Rytteriet havde før jul givet os et ophold på Fangel kro, hvor vi tjekkede ind lørdag eftermiddag og Nanna hentede os, så vi ikke skulle bekymre os om bilkørsel resten af dagen. Vi smagte 6 forskellige øl fra Brylle Bryghus. Derefter var der forskellige grisestege, som Martin havde taget sig af ledsaget af salater fra Nanna. Rytteriet var på rytterlejr i Tommerup og sammen med andre familiemedlemmer og venner tog vi også forskud på Martins runde fødselsdag. En dejlig weekend. Tak til alle bidragydere!

            

3. juli

kom årets sidste føl. Horsemosens May Dream folede et brunt hingsteføl, som hedder Horsemosens James Herriot.

30. juni

fik vi næsten 700 små baller hø kørt ind. Vejrmeldingerne blev studeret i dagene inden, og de var ikke alt for lovende. Men på trods af satellitter, computerprogrammer mv., så kom høet ind uden at få en dråbe vand. Søren og Kristian havde sørget for slåning, vending, presning og indkørsel. I laden ventede Rytteriet fra Stoholm, vores nabo Gert og Axel. Uden deres hjælp havde opgaven været umulig, så vi skylder dem stor tak!

22. juni

Det er altid dejligt at have besøg af familien. Heldigvis bor Alexander og hans forældre tæt på, så dem ser vi jævnligt. I dag får Alexander sig en "snak" med New Forest hingsten Horsemosens Cayenne C.

   

19. juni

fik vi bestemt de sidste navne til føllene. Følanmeldelser skal indsendes senest 40 dage efter folingen, så nu venter vi blot på føl nummer 8.

19. juni

I de sidste 14 dage har vi fået tømt fårestalden for dybstrøelse, møddingen kørt ud, pløjet, sået og tromlet med hjælp fra maskinstation og vores naboer, der har det nødvendige udstyr til opgaverne. Den gamle grisemark lignede et månelandskab, men med hjælp af maskinstationens gummiged, blev marken planeret, inden den videre forarbejdning. Også 3 græsmarker fik gødning, så nu venter vi på regn, der kan sætte gang i det hele.

var bedstemor på besøg for at se sit nu ugegamle føl, som endnu ikke har fået navn.

1. juni

fyldte vores Gamle danske hønsehund Holly 1 år. Dagen blev fejret på Facebook med hendes søskende, som er spredt over hele Danmark og én i Holland og én i Belgien. Alle trives og det er dejligt at læse.

1. juni

var jeg på besøg hos vore naboer i Bærs. De var i fuld gang med ensilering af græs og på hjemvejen stod der en stork inde på den høstede mark. Desværre fløj den, inden jeg fik fotograferet de. Måske var det en af disse?

Storke samlet i Tyrkiet på vej til ynglepladserne

30. maj

fik Mormors Dusine vokspropper og mælken begyndte at løbe. Bedstemor (mormor) var netop kommet til Horsemosens efter nogle dages sommerhusbesøg på Ærø med Sigrid, Martin og Nanna og hun blev placeret på marken, så hun kunne følge sin hoppe. Folingen skete lige før midnat uden at vi så det.

 

16. maj

kunne vi se, at New Forest hoppen H. Mango lagde an til at fole. Vi fik ringet til Rytteriet fra Stoholm, der nåede at komme inden folingen. Det var første gang de unge så en foling, så vi fornemmede, at det var en stor oplevelse. Og så kom årets første hoppeføl.

  

14. maj

mistede shetlandshoppen H. Toffifee sit føl. Det lå lidt fejllejret og det var åbenbart nok til, at folingen var gået i stå. Og føllet var dødt, da vi fik det ud. Det var hingsteføl nummer 6 i år.

13. maj

rokerede vi lidt rundt på ponyerne. Asge kom med H. Bunny McGrath til Tommerup. Asges plag Horsemosens Queen Victoria kom fra Horsemosen til Sigrid og han tog H. Ginger med til Risby. Bunny og Sigrids Glenwood Angela kom med til Horsemosen.

13. maj

I morges sendte Sigrid en SMS, at Ellen McKee var død. Ellen har haft en helt speciel plads i mit liv. Mødte hende første gang i 1961, hvor jeg startede som "staldmand" hos Jytte Jarl i Hjortekær nord for København. Ellen tog sig af New Forest ponyrideskolen for Jytte. På det tidspunkt boede Ellen og Ole i Charlottenlund, men købte Elthorn i Høveltsvang ved Allerød. Der blev bygget nyt stuehus og staldene renoveret. I en del af min studietid stod Bardot på Elthorn og hendes første føl blev også født der. I hele min studietid var Elthorn mit andet hjem og gæstfriheden stor. I 1975 flyttede Ellen tilbage til Maryland i USA og senere til Kinnear og Bondurant i Wyoming. Besøg der i 2001, 2005 og 2013 var unikke oplevelser. Ellen var en helt fantastisk person, der vil blive savnet af alle, der kendte hende. Og ikke mindst af hendes mand Bill og Ellens børn og børnebørn. Æret være hendes minde!

Billedet er fra Facebook

11. maj

startede morgenen med et rødt hingsteføl e. Sophienhofs Mackay og Horsemosens Mynte. Senere på formiddagen ville Horsemosens Princess Marie ikke stå tilbage og leverede et brunt hingsteføl e. Horsemosens Cayenne C.

7. maj

kom næste shetlandsføl. Horsemosens Riga fik et brunt hingsteføl. Det var hendes første, men hun tager sig godt af det.

7. maj

For fjerde eller femte år i træk forsøger et duepar at bygge rede på en 5 cm bred bjælke på vores svalegang. Som det ses på billedet er det endnu ikke lykkedes, hvad det heller ikke er de tidligere år.

6. maj

besluttede shetlandshoppen Horsemosens Nugga sig til at fole ved 22 tiden. Føllet sad fast og vi fik tilkaldt vores kollega Lene, som fik rettet føllet op i fødestilling. Et stort broget hingsteføl, som heldigvis ikke tog skade af det langvarige fødselsforløb. Stor tak til Lene!

Men her slutter dramatikken ikke for næste morgen var føllet væk. Nugga gik og græssede, men ingen føl. Jytte opdagede så pludselig noget hvidt ca. 200 meter inde på en anden mark. Ganske rigtig. Det var føllet. Vi valgte at køre moder og barn hjem, så hestetraileren blev hentet med traktoren spændt for. Operationen lykkedes med stor hjælp af vores nabo Gert, som vi havde fået fat i.

       

Dyreambulancen og mor og barn efter hjemkørsel

4. maj

fik vi årets første føl. Shetlandshoppen Horsemosens Mokka fik et brunt hingsteføl. 3 shetlandsføl og 5 New Forest føl er i vente.

3. maj

fik Horsemosens Malcolm nye ejere. Vi ønsker Julie tillykke med hendes nye pony. Vi glæder os til at følge dem fremover. Julie rider i forvejen Sophienhofs Mackay, så der bliver nok at se til.

25. april

returnerede vi til Horsemosen med Sigrids hingst Glenwood Mastermind.

24. april

blev vallakkerne Horsemosens King William og Horsemosens Sargent Pepper kørt til Snave på Fyn, hvor deres nye ejer ventede dem. William havde aldrig kørt i trailer, men begge stod helt roligt under turen. Også et stop i Hjøllund, hvor politiet kiggede på dem var helt uproblematisk. Vi glæder os til at følge dem hos deres nye ejer.

21. april

havde vi besøg af Arne Duch fra Poda Viborg. Vi fik sat 7 låger op og renoveret fårehegn mv. Arne sponserede hegnsmateriale til showringene ved vores 40 års stutterijubilæum i Aulum 2007 og ved det internationale dommerseminar på Horsemosen.

20. april

var også dagen, hvor andeslagteriet Dan Duck i Struer gik konkurs. Slagteriet har haft til huse i det gamle Struer Andels Svineslagteri, hvor jeg i 1968 arbejdede som slagteriarbejder i en del af sommerferien. De tjente penge blev brugt på mit første besøg i The New Forest i Sydengland, hvor jeg var en måned. Siden 2016 har jeg lavet kødkontrol på slagteriet, men det er nok tvivlsomt om det kommer i gang igen. Så sent som i sidste uge blev der slagtet ænder.

20. april

havde vi fornøjelsen af at passe Alexander, der blev 17 måneder i dag. Der er fuld fart på ham og han skulle også hjælpe med at fodre fårene, som er i gang med læmningerne. Han var også meget fascineret af traktoren, men ville dog ikke op i den.

    

11. april

fik den 5 årige vallak Horsemosens Masala ny ejer. Caroline har redet ham et par måneder og har fulgt ham siden, han blev født i 2016 og i dag overtog hun ham. Vi ønsker hende tillykke og glæder os til at følge dem fremover.

Caroline og Masala til højre og Julie og Michelle til venstre

10. april

fejrede vi Axels fødselsdag. Alexander forstod, at der var fest i gaden og var i fuld vigør langt over hans normale sengetid.

7. april

kom årets første lam. Og mange flere er i vente, så de næste 3 uger går med overvågning og fødselshjælp. Forhåbentlig ikke så meget af det sidste.

  

1. april

døde vores nabo Margit Bugge efter et langvarigt kræftforløb. Margit blev 70 i januar. Vores tanker går til Kaj og børnene, som alt for tidligt har måttet sige farvel til ægtefælle og mor. Æret være Margits minde.

25. marts

Vi har fået ryddet lidt op i grisehytterne. 4 ender som gammelt jern, men 3 brugte farehytter er til salg. De 2 er Salling hytter og 1 er vist en TP hytte. Pris 600 kr./stk. Alle 3 1500 kr.

  

20. marts

rundede jeg de 75. Dagen bød på flere overraskelser. Først kom Rytteriet fra Stoholm med rundstykker og sørgede bagefter for at fodre og lukke ponyerne ud. Senere på formiddagen havde Jytte arrangeret brunch i stalden til "personalet" og fødselaren. Først på eftermiddagen kom Nanna, Sigrid og Martin fra Fyn. De havde taget arbejdstøjet med og ryddede lige 4 hestebokse. Fødselsdagsmenuen var take away fra Sevel Kro. Som altid veltillavet og velsmagende. Tak til alle jer, der gjorde dagen festlig. Også tak til de over 150, som gratulerede på Facebook.

   

17. marts

kom alle de drægtige får på stald og blev klippet. Nu bliver de inde til læmningerne er overstået i slutningen af april og så er de klar til at komme på græs med lammene. Ivanhoe, der er far til en del af lammene, mistede også overfrakken.

   

14. marts

fik vi Susan Hellums bog "Fornemmelse for hest. Kvinnfolk og utlending" om hendes liv med småheste og ponyer. Susan er født i Skotland, men har levet det meste af sit liv i Norge. Susan er højt respekteret som dommer og godkendt af National Pony Society til at dømme samtlige britiske ponyracer.

13. marts 

kom H. Mynte hjem efter flere måneders udlån til Rytteriet i Stoholm. Nu skal hun have en ridepause, indtil folingen i begyndelsen af maj.

7. marts

sendte vi 2 grise til det lille slagteri i Farsø og 12. marts kunne vi afhente dem fint udskåret efter vores ønsker. Det er første gang, vi har fået slagtet i Farsø.

27. februar

fik Glenwood Moulin Rouge nyt hjem. Hun er kommet til en familie lidt uden for Slagelse, hvor deres datter Ida skal have Mulle som ridepony. Vi glæder os til at følge Ida og Mulle.

26. februar

kom vores Mullerup udmugningsanlæg i gang igen. Da en del reservedele ikke længere kan fås, måtte JH Agro selv svejse en ny bundramme. Samme firma stillede også anlægget op for mere end 40 år siden. Sigrid og Martin kom fra Tommerup for at genindvie anlægget og tømte 3 store hestebokse. Stor tak. Det var dejligt at få deres hjælp.

MEN PAS PÅ, NÅR MAN BESTILLER REPARATION. REGNINGEN LØD PÅ GODT 100.000,- KR!

 

20. februar

fik vi 2 nye sortbrogede grise fra Bryrup Møllegaard i Mønsted. De første dage tilbringer de i en lille kontainer, indtil de skal ud på marken.

19. februar

Glenwood Moulin Rouge er solgt. Vi glæder os til at følge Mulle med sin nye rytter Ida.

14. februar

men frosten giver også udfordringer, når der skal vandes i indhegningerne. Det foregår med 150 meter slange, som bliver rullet ud fra slangevognen. Det tager 10-12 minutter/kar, så det giver ekstra motion at skulle gå frem og tilbage for at flytte slangen fra det ene kar til det næste. Og meget af vandet ender som is. Men nu skulle der være mildning på vej.

  

13. februar

gjorde frosten det muligt at få klippet nogle af vores læhegn, da jorden ikke blev kørt op af rendegraveren med klippeudstyret.

5. februar

rejste shetlandshoppen H. Kakao til sin nye ejer i Tommerup. Hun blev hentet i en fin tohestes transport fra Horse Logic og er kommet til sin nye ejer.

I dag havde vi også besøg af Alexander, som vi skulle passe. Han var med ude at fodre i morges. Det syntes han var spændende.

 

Senere på dagen kom Nanna, Sigrid og Martin på lynvisit efter at have været til frokost hos Bedstemor i Skive. En hurtig 1 dags tur fra Fyn.

2. februar

kom H. Malcolm og H. Sargent Pepper over til Maj-Britt Carter, Hippo-logisk Træning med henblik på miljøtræning og for at blive gjort sadelvante. Maj-Britt, Naja og Sille tog sig af læsningen i traileren, som var deres første møde med den. 

    

Foto: Ingrid Mikkelsen

25. januar

kom vores Valtra 805 hjem efter et større eftersyn og renovering. Traktoren har bl.a. fået LED lygter, der gør nat til dag. Så nu kan den forhåbentlig servicere os i mange år. Flot stykke arbejde af Birgitte, der er i lære som traktormekaniker.

 

23. januar

I eftermiddags fik jeg ugens anden triste besked. Sigrid skrev, at Jytte Jarl var død i går 91 år gammel. Jytte var min første læremester i hesteverdenen, da jeg i 1961 tog job som staldmand efter skoletid hos hende i Hjortekær. Jytte var en stor personlighed som det har været en oplevelse at have kendt. Mange af hendes replikker fra år tilbage huskes stadig. På hendes rideskole med New Forest ponyer stiftede jeg bekendtskab med denne race og købet af hoppeføllet Bardot i 1967 har jo siden ført til mere end 50 år med New Forest ponyer. Thomas Bach Jensen har skrevet et stykke om Jytte Jarl i Ridehesten på dette link:  Jytte Jarl lever ikke mere - Ridehesten.com               Æret være Jyttes minde.

Jytte Jarl 81 og Ellen McKee 80 i Kinnear, Wyoming 2010

21. januar

Så er Julie Kjærulff begyndt at ride Sophienhofs Mackay. Vi håber, de får stor glæde af hinanden. Mackay vil helt sikkert nyde den ekstra omsorg, som han får.

19. januar

blev jeg ringet op af Susanne Wiuff, der fortalte, at hendes mor Inger Wiuff var død. Inger blev godt 94 år gammel og var frisk indtil få dage før sin død. En operation var gået godt, men Inger var blevet smittet med Corona inden indlæggelsen, så det var sidstnævnte, der fik fatal betydning. Inger og Knud Wiuff drev i mange år landbrug på Brogården på Lammefjorden i Gislinge. Ved siden af havde de også opdræt af New Forest ponyer og herigennem mødte jeg dem første gang på dyrskuet i Roskilde i 1970, hvor de udstillede Brogårds Karina. Stutteriet ejede i mange år hingstene Løndals Benjamin og Luckington Fleetfoot har også været på Brogård i en periode. Mange dejlige timer er tilbragt i Ingers og Knuds selskab. Gæstfriheden var altid stor og Inger vil blive savnet. Knud døde for nogle år siden.  Æret være Ingers minde.

17. januar

havde vi besøg af vores barnebarn Alexander på 14 måneder. Han har gået fra han var knapt et år og i dag var han på en time lang rundtur og skulle se får og grise. Den frosne, knoldede jord var ingen hindring, selv om han faldt et par gange.

   

16. januar

var Rytteriet fra Stoholm på besøg. Anne Marie og Rikke kastede sig over Cayennes boks og ungdommen gik i gang med at smuksere William og Mokka. Senere på dagen fik Sargent Pepper og Malcolm en grundig overhaling, hvor Rikke tog sig af hans sammenfiltrede man. Det er altid dejligt med nogle hjælpende hænder. 1000 tak!

 

13. januar

kom JH Agro og tog Mullerup udmugningsanlægget ned, så det kunne blive repareret efter efterårets nedbrud. Desværre er det en udfordring at få det lavet, da det ikke længere er i produktion, men vi satser på, at det lykkes.

  

12. januar

fik Jytte sat vores vildtkamera op uden i skoven. Her er et par billeder fra et hul i skovbunden.

  

 

10. januar

Mackay er en stor ynder af mudderbadning. Efterfølgende må han have en omgang af den stive børste (fejekosten uden skaft)